ФБР арестува служител на Националната гвардия на военновъздушните сили на САЩ

...
ФБР арестува служител на Националната гвардия на военновъздушните сили на САЩ
Коментари Харесай

ФБР обяви за ключов арест в скандала за секретни документи

ФБР арестува служител на Националната армия на военновъздушните сили на Съединени американски щати по отношение на приключването в интернет на секретни американски документи, което сложи Вашингтон в неловко състояние пред съдружниците му по света.

Това заяви " Ройтерс ".

Главният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд съобщи, че ФБР е арестувало Джак Тейшейра " по отношение на следствие на хипотетично неразрешено изнасяне, запазване и предаване на класифицирана информация за националната защита ".

ФБР заяви, че сътрудниците му са направили ареста и правят " позволена правоприлагаща активност в жилище в Северен Дайтън, Масачузетс ".

Видеокадри, пуснати по новинарските канали, демонстрираха тежко въоръжени чиновници в Масачузетс, които съпровождат млад мъж, облечен в сива тениска и яркочервени къси панталони, в чакащ автомобил. Главата му беше наведена, а косата му беше късо подстригана.

Изтичането на информация е било " съзнателно, незаконно деяние ", обявиха от Пентагона. Говорителят на Пентагона бригаден военачалник Пат Райдър препрати въпросите за следствието към Министерството на правораздаването.

Някои от най-чувствителните изтекли данни са свързани с военните качества и дефекти на Украйна, както и с информация за съдружниците на Съединени американски щати, в това число Израел, Южна Корея и Турция.

По-рано в четвъртък президентът Джо Байдън съобщи, че проверяващите са на път да открият източника на приключването на информация онлайн в границите на това, което се счита за най-сериозния пробив в сигурността от години.

По-рано в. " Ню Йорк таймс " заяви, че Тейшейра е чиновник на Националната армия, който е управлявал Thug Shaker Central - онлайн група, в която около 20-30 души са споделяли любовта си към оръжията, расистките мемета и видеоигрите. Таймс се базира на изявленията и документи, които е прегледал.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР